LNG haalamiskai

Konverents „Teistmoodi Paldiski“ avab investoritele võimalusi Paldiskis

Kolmapäeval, 17. augustil 2022 toimuv investeerimiskonverents „Teistmoodi Paldiski“ on erakordne nii oma asukoha kui ka esinejate poolest. Eesti ja Euroopa majandustipud kohtuvad Paldiskisse rajatava unikaalse LNG-kai vahetus läheduses, et üheskoos mõelda, kuidas arendada kohalikku ettevõtlust ning tuua piirkonda tööstusinvesteeringuid. Konverents on jälgitav otseülekandena üle veebi.

Konverentsi tervitussõnad lausub Eesti president Alar Karis, moderaatorid on Neeme Raud ja Raivo Vare. Teemadena käsitletakse nutikate rohelinnakute loomise võimalusi, nende rahalist ja keskkonnalist võitu. Juttu tuleb veel finantseerimisvõimalustest maapiirkondades ning gaasilistest kütustest ja hübriidparkidest. Päeva lõpetab erakordselt põnev erakondade majandus- ja taristuministri kandidaatide debatt!

Rohelinna visioonist ja mis suunas me rohepöördes sõidame, räägivad TalTechi rohepöörde prorektor Helen Sooväli-Sepping ning Lääne-Harju vallavanem Jaanus SaatKadri Kiisel LHV Pangast arutleb finantseerimisvõimaluste üle maapiirkondades. Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei kõneleb transpordipoliitikast, Alexela grupi juhatuse liige Marti Hääl gaasiliste kütuste tulevikust ning Tallinna Sadama juhatuse liige Margus Vihman rohepöördest sadamate ja merenduse vaates. Enefit Greeni juhi Aavo Kärmase ettekanne räägib hübriidpargist kui nutikast ja innovaatilisest lahendusest tuule- ning päikeseenergia kasutamiseks.

Konverentsi lõpetab erakondade majandus- ja taristuministri kandidaatide debatt.

Konverentsi lõpetab Reformierakonna, Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatide, EKRE, Isamaa ning Eesti 200 majandus- ja taristuministri kandidaatide debatt teemal „Kas energiasõltumatus või naabrite lõa otsas kiikumine?“. Konverentsil on eesti-inglise-eesti sünkroontõlge.

Paldiski Ettevõtjate Liidu ellu kutsutud tööstusinvesteeringutele ja ettevõtluse arendamisele suunatud konverents „Teistmoodi Paldiski“ toimub sel aastal juba viiendat korda. Juba 2018. aastal tõdesid konverentsil osalejad, et Paldiskil on edukaks rahvusvaheliseks koostööks palju väärtuslikku pakkuda – juurdepääs raudteele, kaks jäävaba sadamat ja vaid 50 km kaugus Tallinna lennujaamast.

Ainulaadne võimalus ka ise Paldiski arengusse panustada

Paldiski on üks kiiremini arenevaid linnu, millest on kujunemas tulevikuenergiast laetud Läänemere energiapatarei. LNG-terminali rajamine on asetanud Paldiski maailmakaardile nii kohalike kui ka välisinvestorite jaoks ning selle kõrval ei saa unustada ka Paldiskisse arendatavat vesisalvestit ehk Energiasalve.

Mõlemad suurprojektid on äratanud laialdast huvi Paldiski vastu ning praegu arendatakse Paldiskis ka rohelinnakut ja kogukonnaparki, mille sünnile saab igaüks kaasa aidata.

Vastavalt panusele võib iga inimene saada planeeritavasse rohelinnakusse ja kogukonnaparki endanimeline puu, pingi või tänava. Toetades kogukonnaparki 100 euroga, istutatakse parki annetaja nime kandev puu, toetusega 500 eurot paigaldatakse parki annetaja nime kandev pink. 10 000 euro suuruse toetuse puhul hakkab annetaja nime või tema valitud nime kandma üks rohelinnakusse rajatavatest tänavatest.

Toetus on oodatud Lääne-Harju vallavalitsuse kontole EE052200001120110028 märksõnaga „annetus“. Nii panustamine kui ka selle nimeline jälg on vabatahtlik ning rohelinnaku ja kogukonnapargi rajamist võib toetada ka muude summadega.

Loe lähemalt Paldiski investeerimiskonverentsi „Teistmoodi Paldiski“ esinejatest ja ettekannetest siit ning leia konverentsi otseülekande vaatamiseks link SIIT.